Bahçe havuzlarından büyük göllere kadar Otterbine, su kalitesini iyileştirmek ve su değerlerinizi geliştirmek için çeşitli havalandırıcılar ve fıskiyeler sunar, bunlar yüzey altı
HAVALANDIRMA NEDİR?
Havalandırma, suya oksijen ilave edilmesidir. Havalandırmanın endüstrideki tarifi ise; gölette su sirkülasyonu sağlaması ve termal katmanlaşma denilen, üst tabaka ile alt tabaka arasındaki ısı farklılaşmasını ortadan kaldırmasıdır.
HAVALANDIRMA NEDEN GEREKLİDİR?
Bir havalandırıcı su kalitesini nasıl iyileştirir ve yosun büyümesini nasıl kontrol altına alır? Bu durum oksijen, besin ve sıcaklık faktörleriyle alakalıdır.
Suyun içinde oksijenin fazla miktarda bulunması, oksijen solunumu yapan bakterilerin çoğalmasına imkan verir. Bu bakteriler, göletlerde bulunan organik besin ve artıklarını temizlemeye yardımcı olurlar.
Havalandırıcı, derindeki yoğun ve serin suları yüzeydeki ısınan su ile karıştırarak, oksijeni göletin bütün kısımlarına dağıtır ve termal katmanlaşmayı engeller. Ayrıca gölet dibine çöktürülen tek hücreli yosunlar hücrenin güneş ışığı görmemesine böylelikle de büyüme ve üreme fonksiyonlarının yavaşlamasına sebep olur. Tabakalaşma olmamış bir gölette, balık ve suda yaşayan diğer canlı hayatı gelişir. Dipte oksijen mevcut hale gelir. Besin sindirimi fazlalaşır. Gölet tabanında çamur birikmesi azalır. Tabakalaşmamış göl ve göletler dengedeki en iyi ekosistemdir.
Havalandırma; ısı, besin ve oksijen seviyelerini dengede tutar. Su kalitesini iyileştirerek çamur oluşumunu, kötü kokuları, böcek istilalarını, su çalılarını ve yosunlaşmayı önlemede son derece etkili bir araçtır.
Gölet yönetiminin ekonomik ve süreklilik gösteren metodu Göl Havalandırmasıdır. Zararlı yan etkileri yoktur ve doğal ekosistemi desteklemektedir.
Nüfusumuz her geçen gün katlanarak artmakta ve buna paralel olarak küresel temiz su talebi de yükselmektedir. Arazi geliştirme çalışmaları çoğunlukla, yüksek düzeyde fosfor ve nitrojen içeren ve bu nedenle aşırı miktarda oksijen tüketen besin maddelerince zengin kirleticiler üretmektedir. Düşük oksijen seviyeleri minimum su hareketiyle bir araya geldiğinde su kütlelerinin işlevini zamanından önce kaybetmesine ve doğal ekosistemin dengesinin bozulmasına yol açmaktadır.
Bir gölette oksijen eksikliği olduğu görsel olarak algler, yosunlar, böceklerden ve kötü kokulardan anlaşılmaktadır; bu koşullar, göze hoş görünmemesinin yanı sıra, eğer gölet, hayvanların su ihtiyacının karşılanması ve ekin ve çim sulanması için kullanılıyorsa zararlı da olabilmektedir. Bu göstergeler bir su kalite yönetimi çözümü uygulamamız gerektiği konusunda bizi uyarır.
En doğal su kalitesi yönetimi çözümü gölette veya gölde havalandırma gerçekleştirmek ve suyun durağanlığını bozacak akımlar yaratarak su kütlesine oksijen beslemektir.
Bir Otterbine ürünü seçtiğinizde;
unsurlarını da beraberinde alırsınız.